Oznámení o výši renty Partners Dividend Selection pro 2. pololetí 2018

02.07.2018

Oznámení o výši renty Partners Dividend Selection pro 2. pololetí 2018

Výše renty (pravidelného odkupu) z fondu Partners Dividend Selection pro 2. pololetí roku 2018

Fond Partners Dividend Selection má za sebou rok své existence a základní charakteristiky fondu soustředícího se na dividendové tituly se začínají pomalu projevovat. Aktuální zhodnocení fondu, které je mírně pozitivní, ukazuje na defenzivní charakter používaných akciových investic. I přesto, že jsme v první polovině roku 2018 zažili dvě výraznější korekce v USA, a v Evropě dokonce tři, se zhodnocení fondu udrželo v pozitivních číslech. Tento vývoj umožňuje poskytnout klientům, jejichž datum výročí smlouvy spadá do 2. pololetí roku 2018, výplatu renty z hodnoty majetku klienta ve fondu k datu výročí smlouvy ve výši:

4 %

Vývoj hodnoty fondu byl v posledním půlroce ovlivněn především únorovou technickou korekcí cen akcií způsobenou nárůstem výnosů v USA. Druhá (březnová) korekce byla způsobena strachem z budoucího vývoje mezinárodního obchodu po uvalení cel, které představil prezident USA Donald Trump. Třetí korekce cen akcií přišla v květnu a týkala se především Evropy a nerozvinutých trhů, kdy akciové tituly trpěly nejistotou ohledně vlády v Itálii a útěkem investorů za vyššími výnosy v USA.

I přes tento negativní vývoj se fondu podařilo korekce ustát se ctí a krátkodobou volatilitu neutralizovat. Hlavním tahounem výkonnosti byly americké tituly a také částečně otevřená pozice v dolaru, který letos vůči koruně od počátku roku o pár procent posílil. Příkladem dividendových titulů, jejichž ceny svižně rostly poklesům trhu navzdory, jsou akcie firem jako General Motors, SAP SE, ČEZ, Moneta či Koninklijke Ahold. Tyto firmy patří dlouhodobě k výrazným hráčům na trhu a mají velice slušný dividendový výnos. Výsledky fondu jsou za období od svého založení více než konkurenceschopné v porovnání s podobnými fondy na trhu, důkazem je i zdvojnásobení objemu aktiv pod správou během pouhého půl roku na hodnotu převyšující 150 miliónů korun.

Stav k 22. červnu 2018:

Čistá hodnota aktiv: 153.628.028 CZK

Hodnota podílového listu: 1,0060 CZK

Renta pro 2. pololetí roku 2018:  4 % z majetku klienta ve fondu k datu výročí smlouvy